27 de diciembre de 2014

Allons enfants...

El segon dia de Nadal era un bon dia per fer una nova sessió del programa d’hivernants en l'estació El Port. D’aquesta manera tornava a connectar l’alarma del rellotge per a trencar d’alba tindreu tot apunt i retrobar-me amb el cant dels ocells, després de tanta celebració nadalenca.

El matí s’esperava amb baixes temperatures, donat que els dies anteriors havien gelat les llunes dels cotxes. La tempetarura estava al voltant d’uns 2 graus quan vaig iniciar el muntatge de les xarxes, que vaig fer de manera eficient per arribar el més prompte possible al bar per pendre'm un cafè revitalitzador en companyia de Juan Monros.


Una vegada en matèria, la primera visita a les xarxes va ser productiva amb 13 aus capturades, una vegada analitzades i anotades les dades vam preparar l’esmorzar, com cal, amb pastes de Nadal casolanes incloses.

Phylloscopus collybita
Turdus philomelos

La sort ens va tornar a arribar amb missatge: “Allons enfants de la patrie le jour de gloire et arrives”. Una vegada més, i per segona setmana consecutiva, la jove estació recapturava una Sylvia atricapilla, en aquest cas, amb anella del Museum Paris.

Sylvia atricapilla

La resta del matí, com es podeu imaginar, ja va ser tot una festa de Nadal.

3 Erithacus rubecula // Pit-roig // Petirrojo // European Robin
3 Fringilla coelebs // Pinsà // Pinzón vulgar // Chaffinch
1 Phylloscopus collybita // Belloteta // Mosquitero común // Chiffchaff
19 Sylvia atricapilla // Capellaneta // Curruca capirotada // Blackcap
2 Turdus philomelos // Tord valencia // Zorzal común // Song Thrush

Bones festes i Bon any

Elio Pons

No hay comentarios:

Publicar un comentario